Tevreden klanten aan het woord

Eigenaarschap? wat is dat dan?

We dachten het aardig voor elkaar te hebben met elkaar in het team.  Bleken we ons toch meer afhankelijk op te stellen van onze leiding gevende dan we dachten. Jennemieke spiegelde ons met humor hoe wij als team functioneerden en welke stappen wij konden zetten om meer verantwoordelijkheid en eigenaarschap te nemen over ons werk. Eigenaarschap vond ik eerst maar een lastig en abstract woord, Maar ik ben het gaan waarderen. Ieders rol in het team is ook duidelijker geworden. Ook die van mij; wist niet dat ik als een verbinder word gezien. Jennemieke vond ik ons proces kundig begeleiden. Met heldere taal, goede voorbeelden en oefeningen wist ze ons de juiste kant op te krijgen. Het was soms wel hard werken en taai maar goed, alles voor het goede doel. 

 

van kiften naar samenwerken

We zijn een team met alleen maar vrouwen. Dat was niet altijd makkelijk. Er werd veel geroddeld over elkaar en we hielpen elkaar niet meer. Jennemieke wist een veilige sfeer te creëren waarin we eindelijk veel oud zeer hebben uitgesproken. We hebben geleerd meer te checken bij elkaar en onze gedachtebalonnetjes uit te spreken. Jennemieke keek er streng op toe dat wij de afspraken die we hierover met elkaar maakten ook nakwamen. We hebben ook wel veel gelachen met de feeback oefening. Jennemieke liet het ons ook een paar keer expres helemaal  verkeerd doen. Dan wordt het ook oefenen ook lichter. Ze heeft veel kennis over hoe teams werken en kan dit duidelijk overbrengen.  

 

Kwaliteiten opschrijven
Kwaliteiten opschrijven

INZICHT IN MIJN ROL ALS TEAMLID

Ik heb voor mezelf er verschillende dingen uit kunnen halen. Inzicht in mijn rol als teamlid, mijn verantwoordelijkheid. En daar waar ik zelf invloed kan hebben op het teamgebeuren. Ik voelde me erg gehoord en gesteund tijdens dit proces. De afwisseling van opdrachten, theorie en interactie met mijn collega’s heeft bevestiging gegeven dat wij een mooi team zijn met hart voor het werk en elkaar. Er zijn ook verbeterpunten uit voort gekomen. Deze zijn concreet en we gaan ermee aan de slag. Mijn verantwoordelijkheid hierin is dat ik hier een aandeel ik kan hebben door het “levend” te houden. Het zal zeker terug komen op de agenda van de teamvergadering. Maar ook door met elkaar te blijven werken aan mooie, inspirerende, opbouwende  feedback.

 

ik weet weer waar ik invloed op heb

Jennemieke heeft ons kundig door het intervisieproces begeleid en ons bewust gemaakt van onze valkuilen. Ze had oog voor het proces in de groep maar ook zorgde zij ervoor dat de individuele doelen aan bod kwamen. Ze is betrokken en heeft een mooie kijk op mensen. Ze heeft ook humor wat voor de nodige ontspanning zorgde.

 

we durven elkaar weer aan te spreken

Met Jennemieke als teamcoach hadden we wel getroffen. Ze maakte ons ervan bewust dat luisteren naar elkaar maar ook het ontvangen van elkaars bericht belangrijk is. We hebben veel geoefend met feedback geven en om in de gaten te houden dat alles wat wij doen in dienst staat van de patiënten waarmee wij werken. Ons team voelt weer veilig: er wordt mét i.p.v. over elkaar gesproken.

 

Teamwaarden en normen
Teamwaarden en normen