Tevreden klanten aan het woord

Van een afstandje bekijken

Het was mooi om tijdens de coaching de zaken waar je tijdens je werk tegenaan loopt rustig en van een afstandje te bekijken en daarnaast te kunnen bespreken en evalueren met een kundige coach.

 Daarnaast ook tools en voorstellen aangereikt te krijgen waar je mee kunt oefenen en welke zeer helpend zijn gebleken. Uiteindelijk krijg je door de gespreken vanzelf meer inzicht en weet je daarom wat je te doen staat.

 Mooi dat Jennemieke het je zelf laat ontdekken. Uiteindelijk werkt dit het beste.

Van bespreken, naar begrijpen en doen tot het jezelf eigen maken.   

                             Victor (beheermanager)

het veranderlijke en het onveranderlijke.....

Elke supervisant schrijft een eindverslag. Maria heeft haar proces kernachtig en bijna poëtisch weergegeven. 

 

Het gebeurde.

In een piep klein kamertje.

Bewustwording van energielekken en energieverstopping door “alles” wat voorbijkomt en voorbijkwam.

De automatische piloot die overuren maakte.

Waardevolle mechanismes die verzandde in niet helpende patronen.

Daar achter de onwetendheid en onmacht van rauwe pijn.

Grenzen die hard en onbeweeglijk kunnen zijn naast slappe lijntjes.

Vertragen en versnellen.

Ook.

Stilstaan.

Stilte en staan.

Dat alles er mag zijn.

Is.

Wat zich aandient.

Richtingloos.

Omdenken.

Ah Ha…

 Dankjewel!

Maria

MIJZELF DURVEN LATEN ZIEN

Ik heb 2 jaar supervisie gehad van Jennemieke. Deze sessies waren zeer fijn. Ik zat in een complexe situatie in mijn werk, dat doordrong naar mijn privé leven. Jennemieke heeft feilloos de vinger op de wonde kunnen leggen, met tact en warmte om er echt te zijn. Met inspirerende oefeningen en met wijsheid en ervaring van Jennemieke zelf, heb ik me durven te laten zien in wie ik ben en wat ik kan. Jennemieke is een vrouw met inhoud, passie en kalmte. Ze heeft echt iets toe gevoegd aan mijn proces. Ik gun het ieder die zich vast voelt zitten in het leven, en in werk of beiden. Dank je wel, Jennemieke. Ik zal je niet snel vergeten! 

Susan (coach)

EEN VOLGENDE STAP IN MIJN ONTWIKKELING

Jennemieke is een zeer bekwame en betrokken supervisor en coach. Zij stelt je snel op je gemak en neemt je in al je facetten serieus. Het supervisietraject is een ervaring geworden die ik nodig had om als professional en als mens de volgende stap te zetten in mijn ontwikkeling. 

Jennemieke bedankt! het was mij een waar genoegen...       

Richard (counselor)      

ik weet nu wat ik moet doen als ik over mijn grenzen ga

Met een volle baan en een jong kind had ik veel moeite om mijn energie goed te verdelen tussen privé en werk. Vaak werkte ik ’s avonds thuis door zodat ik toch mijn werk af kon krijgen. Ik had voortdurende stress en de werkdruk werd alleen maar groter doordat ik al meer cliënten kreeg. Ik sliep al slechter, vergat de makkelijkste dingen en begon fouten te maken in mijn werk. Via een collega die goede ervaringen had met coaching kwam ik via internet de praktijk van Jennemieke Otger op het spoor. Met de doelen van de organisatie en mijn functiebeschrijving zijn we aan de gang gegaan en werd duidelijk wanneer en waarom ik over mijn grenzen ging. Oude patronen werden zichtbaar maar ook wat mijn oplossingen waren en kreeg ik ook andere oplossingen aangereikt om mee te experimenteren. Ik ga nog wel eens over mijn grenzen maar weet nu beter wat ik kan doen om een stap terug te doen. Ik ben dankbaar dat ik de weg naar Jennemieke Otger heb gevonden.

Madelon (juridisch medewerker)

ik sta nu weer positiever in mijn baan

Jennemieke heb ik ervaren als een zeer professionele supervisor. Vanuit veel respect voor mij begeleidde ze mij door allerlei vraagstukken heen. Zij zocht steeds naar middelen die bij mij passen. De gebruikte modellen zoals Bateson, kernkwadranten en tafelopstellingen werkten goed voor mij. Jennemieke is scherp, verhelderend, constructief en heeft ook humor. Ze was ook bereid om minder populaire feedback aan mij te geven. Ik sta nu weer positiever in mijn baan maar ook in mijn relaties en zie mijn toekomst met plezier tegemoet.

Harald (sociaal psychiatrisch verpleegkundige)

ik ben weer een stap verder

Situaties en mensen blijven mij, ondanks mijn eigen kunde, inzicht en veranderpogingen, verleiden tot gedrag en gevoel wat ik graag anders zou willen. Een van mijn eerste vragen is dan ook; gaat het je lukken, gaat het ons samen lukken? Gaan wij samen daar aankomen waar ik wil zijn? Een vraag met het antwoord in de toekomst…

Jennemieke gaat met mij op avontuur, waarbij zij op een prettige manier wisselt tussen de rollen van gids en toerist. Snel laat zij zich door mij leiden naar de paden die ik reeds bewandeld heb. Al snel staan we samen voor een stuk waar ik nog niet geweest ben en zet zij een stap naar voren. Zij moedigt mij als gids aan paden in te slaan, om vervolgens als toerist te genieten van mijn eigen kracht en vindingrijkheid als ik steeds bij haar terugkom met wat ik heb ontdekt. Gevonden schatten en puzzelstukken worden kundig door de gids bekeken, op waarde geschat en leggen eenmaal aan elkaar gezet weer de basis voor de vervolg route, verder op avontuur. Het is niet eenvoudig. Hoe verder we komen hoe meer mij duidelijk wordt dat wij ècht samen bezig zijn. Ik heb het idee dat alles wat ik weet en kan samen komt met al haar kunde en kennis. Het voelt goed om uitleg te geven en dan weer uitleg te krijgen. Jennemieke heeft mij geholpen een stap verder te komen, de waarde van stappen opzij en soms ook ‘terug’ te onderstrepen. Zij is echt, geïnteresseerd en ook nog eens een heel leuk mens.

Peter (maatschappelijk werker)