Coach van de maand

Regelmatig bezoek ik het Coachcafé in Noord-Holland.

Ik vind het een inspirerende plek waar uiteenlopende workshops worden geboden. Tevens wordt hier de gelegenheid geboden om met andere coaches te netwerken en ideeën uit te wisselen.

Ton Leeuwrik is de drijvende kracht achter het Coachcafé.

 

Zo bezocht ik bijvoorbeeld:  

  • het APK- spel,
  • Zakelijke inzet van Social Media voor Coaches en
  • Hart voor je zaak en Hart voor je Geld.

In mei 2013 was ik COACH VAN DE MAAND.

Mooi om op deze wijze een platform te krijgen om mijn werk als supervisor en coach zichtbaar te maken.

 

Verslag uit Coachcafé NH door Ton Leeuwrik

Ook deze maand weer bijzondere aandacht voor 1 van de samenwerkende coaches verenigd in het Coachcafe Noord Holland. 

Jennemieke Otger uit Alkmaar, een gepassioneerde supervisor, intervisor en (team)coach. Enige tijd geleden ontmoette ik Jennemieke alweer na een bijzondere avond vanuit het coachcafe waar zij uit interesse kwam kijken. Ze werd geraakt door het onderwerp in zichzelf en dat leverde een boeiende ontmoeting achteraf op. Sinds die tijd herken ik haar als betrokken en kritisch met een bijzondere aandacht voor de dialoog en mensen. De combinatie van werkzaamzijn in de jeudpsychiatrie en het hebben van een eigen praktijk maken op mij een bijzondere indruk. Oprecht dan ook Coach van de maand Mei 2013.

 

Jennemieke vertel eens iets over je gedrevenheid. "Ja, werken met en voor mensen is mijn passie. Ik loop er warm voor hoe mensen denken, kijken, leren, besluiten nemen, waar hun krachten liggen en op welke wijze ze zich verder kunnen en willen ontwikkelen. Als coach en supervisor wil ik hierbij hun gids zijn." 

Waar liggen je talenten?  "Ik sluit makkelijk aan en ik heb een combinatie van spontaniteit en rust. Ik ervaar dat het vak supervisie en coaching goed bij mij past: al mijn ervaringen, kennis, levenslessen en kwaliteiten kan ik hierin vormgeven. Ik voel me bevoorrecht dat ik dit werk kan doen."

Zij gaat weloverwogen verder: "Ik geef supervisie en coaching bij werkgerelateerde problemen en in het kader van registratietrajecten (bijv. voor registratie bij de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling en bij de Stichting Registratie voor Vaktherapeuten)."

 

Hoe ga jij doorgaans te werk? "Ik stel een vraag aan de ander en het antwoord roept bij mij een volgende vraag op etc. en de ander vindt zijn eigen antwoorden en oplossingen. Er is niets mooiers! Ik begeef me graag in zo'n organisch proces waarbij ik mijn eigen gedachten los kan laten en er voor de ander ben. Ik ervaar het als een bijzonder moment wanneer de ander weer gaat denken in mogelijkheden en kansen waarbij ook moeilijke ervaringen en gevoelens er mogen zijn. Dit geeft energie en inspiratie voor beide partijen.

Ik gebruik graag allerlei werkvormen om iemand in beweging te krijgen en om aan te sluiten bij de leerstijl van de ander. De een tekent nu eenmaal makkelijker wat er in hem/haar omgaat of denkt in metaforen en de ander schrijft of praat hier makkelijker over. Er is zoveel mogelijk!"

Wat betekent dit werk voor jouw? "Blijven groeien! Ik ben steeds op zoek naar interessante bijscholingen en literatuur en ik wissel regelmatig uit in een intervisiegroep. Ik leer dagelijks van de mensen met wie ik werk; ook zij houden mij een spiegel voor."

 

Je bent tevens al ruim 20 jaar muziektherapeute. Wat betekend dat voor dit werk? "Als muziektherapeut ken ik de kracht van de non-verbale communicatie goed. Samen muziek maken betekent ook afstemmen op allerlei niveaus. Van deze ervaring maak ik in mijn werk als coach, supervisor en vertrouwenspersoon ook gebruik."

 

Nou geen woord teveel gezegd, denk ik. Jennemieke heeft haar praktijk voor supervisie, coaching en intervisie aan huis, op een steenworp afstand station Alkmaar. Geïnspireerd geraakt? Neem contact met haar op via: www.jennemiekeotger.nl