Supervisiekunde-meerperspectivisch

Ja! het handboek voor supervisiekunde is in juni 2014 uitgekomen onder de naam:
SUPERVISIEKUNDE meerperspectivisch;
een hele mond vol voor een heerlijk dik boek vol kwesties uit de supervisie praktijk die door verschillende auteurs doorgrond worden en vanuit verschillende manieren worden bekeken.

 

Suzanne Verdonschot schrijft in het voorwoord: het is een rijke verzameling van hoofdstukken die, net zoals supervisie zelf, baat hebben bij een nieuwsgierige blik. Lezers die benieuwd zijn naar bestaande definities, beproefde methoden, onbeantwoorde vragen en nieuwe ideeën kunnen hun hart ophalen.

 

Ik ben een van de 38 auteurs van dit boek en heb het hoofdstuk geschreven over positioneren en profileren als zelfstandig professional.

 

Samenvatting van dit hoofdstuk

In dit hoofdstuk wordt de weg van positionering en profilering als zelfstandig professional beschreven: de weg naar buiten. De spanningsvelden die hierbij kunnen ontstaan, worden vanuit het perspectief van de supervisor benaderd. Door je eigen professionele identiteit te ontdekken, kun je de mogelijkheid voor jezelf creëren om te ondernemen van binnenuit. Hiervoor zijn verschillende visies, middelen en methodieken beschreven. Vanuit de verbinding die je maakt met jezelf en de markt is acquireren inspirerend en verdiepend en levert het je klanten op voor wie jij als supervisor iets kunt betekenen.